Ovnsbakt skreiform med mandelpotetpuré, servert med tomat- og rødløksalat

19 ingredienser
807 planlagt
Ovnsbakt skreiform med mandelpotetpuré, servert med tomat- og rødløksalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Etter å ha smakt denne retten, blir fiskegrateng aldri mer det samme!

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Tomat- og rødløksalat

2 stk
Små rødløk
20 stk
Cherrytomater
1 ss
Balsamicoeddik
0.5 dl
Hakket basilikum
1 klype
Nykvernet pepper
2 ss
Extra virgin olivenolje
1 klype
Salt

Skreiform

750 g
Skreifilet
200 g
Champignon
200 g
Spinat
50 g
Revet gulost
2 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Mandelpotetpuré til skreiform

2.5 dl
Melk
500 g
Mandelpoteter
50 g
Smør
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Mandelpotetpuré: Skrell mandelpotetene og kok dem i usaltet vann til de er møre, ca. 15 min. Press dem gjennom en sikt eller knus dem til fin puré. Kok opp melk og smør og hell det over de moste potetene. Bland godt. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Ovnsbakt skreiform: Forvarm stekeovnen til 225 °C varmluft. Fjern evt. skinnet på skreifileten og kutt i biter. Legg skreifiletstykkene i en ildfast form. Kutt sjampinjong i skiver og stek i smør til vannet har fordampet. Tilsett vasket og renset spinat i pannen og stek til spinaten faller sammen. Smak til med salt og pepper. Legg sopp og spinat over fisken og ha varm mandelpotetpuré over. Glatt det jevnt ut og dryss over revet ost. Bak i ovn til overflaten er gyllen og fin – ca. 15 minutter.

Trinn 3

Tomat- og rødløksalat: Kutt tomatene i to og rødløken i smale båter. Anrett på et serveringsfat. Bland sammen olivenolje, balsamicoeddik og hakket basilikum. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten.