Mandelpanerte skrei “fingers” med coleslaw, tomat- og persillesalat og chilimajones

35 ingredienser
310 planlagt
Mandelpanerte skrei “fingers” med coleslaw, tomat- og persillesalat og chilimajones
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne retten gir deg en fin teksturkontrast mellom de sprø fiskefingrene og det saftige tilbehøret.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Mangosalsa

1 ss
Limesaft
1 stk
Moden mango
1 ts
Revet ingefær
1 ts
Chilipulver
1 ss
Honning
1 ss
Hakket frisk koriander

Chilimajones

2 stk
Eggeplommer
1 stk
Rød chili
1 ss
Limesaft
0.5 dl
Olivenolje
0.3 ts
Salt
2 dl
Solsikkeolje

Tomat- og persillesalat

1 fedd
Hvitløk
0.3 ts
Kajennepepper
1 ss
Sitronsaft
3 stk
Tomater
3 dl
Grovhakket persille
0.5 ts
Salt
2 ss
Olivenolje

Coleslaw

200 g
Hvitkål
1 ss
Sitronsaft
0.5 dl
Seterrømme
0.5 stk
Grønt eple
0.5 dl
Majones
1 stk
Gulrot
0.5 ss
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Mandelpanert skrei

750 g
Skreifilet uten skinn
1 stk
Egg
2 dl
Mandler
1 klype
Nykvernet pepper
1 dl
Solsikkeolje
3 ss
Hvetemel
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Coleslaw: Skrell gulrot og eple og riv på rivjern. Finsnitt kålen og bland alt i en stor bolle. Ha resten av ingrediensene i bollen og bland alt godt sammen. Smak til med salt og nykvernet pepper og la salaten stå og trekke i 10 minutter.

Trinn 2

Tomat- og persillesalat: Del tomaten i små terninger og bland med grovhakket persille. Tilsett hakket hvitløk, sitronsaft, olivenolje, salt og kajennepepper og bland sammen. La salaten trekke i 10 minutter før servering.

Trinn 3

Mangosalsa: Kutt mangoen i to ved å skjære inntil steinen på begge sider. Rut opp fruktkjøttet, vreng skallet og ta ut terningene med en skje. Bland alle ingrediensene godt sammen.

Trinn 4

Mandelpanert skrei: Kutt fisken i passe stykker. Hakk mandlene i en blender, men stans før det har blitt helt finkornet. Du trenger 3 skåler; én med hvetemel, én med sammenpisket egg og en med mandler, evt. griljermel. Salte og pepre fiskestykkene og vend dem først i hvetemel. Rist bort overflødig mel. Vend dem deretter i sammenpisket egg, og tilslutt i mandler. Fisken stekes i solsikkeolje på middels varme i 3 minutter på hver side.

Trinn 5

Chilimajones: Visp sammen eggeplommer, limesaft og salt i en bolle. Kjør oljene i blender sammen med chili til en jevn chiliolje. Visp inn chilioljen, først bare et par dråper, så resten i en tynn stråle mens du visper kraftig slik at du får en fyldig majones. Smak til med evt. mer salt og chili.