Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Krabbesuppe

Tidsbruk 35 minutter
18 ingredienser
546 planlagt
Krabbesuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne krabbesuppen har en herlig smaksbalanse – salt, syrlighet, med god sødme og litt chili som varmer ekstra godt nå på høsten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Grovknuste krabbeklør
1 ss
Tomatpuré
3 dl
Kokosmelk
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
2 stk
Sjalottløk
25 g
Ingefær
1 stk
Gulrot
1 stk
Fennikel
0,5 potte
Koriander
1 stk
Lime
0,5 dl
Solsikkeolje
1 ss
Smør
1 dl
Tørr hvitvin
5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
0,5 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Smelt smør og solsikkeolje i en kjele. Tilsett tomatpuré, tynne skiver hvitløk, chili, sjalottløk og ingefær og fres på høy varme i ca. 1-2 minutter.

Trinn 2

Ha i grovknuste krabbeklør og fres i ca. 1 minutt til. Tilsett hvitvin og reduser nesten helt inn.

Trinn 3

Tilsett så kokosmelk, vann, tynne skiver av fennikel og gulrot og kok i ca. 10 minutter. Smak til med salt, sukker, pepper og lime. Server med hakket koriander.