Rødbetsalat med cottage cheese

Tidsbruk 60 minutter
9 ingredienser
374 planlagt
Rødbetsalat med cottage cheese
Legg oppskrift
i handlelapp
Rødbeter får en dyp og sødmefull smak når de blir bakt i ovn. I denne salaten får de følge av andre søte innslag som pærer og sirup – og mild, syrlig cottage cheese.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Salat

2 stk
Pærer, f.eks. Conference
1 stk
Cottage cheese
2 stk
Hjertesalat
4 ss
Olivenolje
4 ss
Hakkede mandler
1 neve
Basilikum

Sirup

1.5 dl
Balsamicoeddik
60 g
Sukker

Rødbeter

4 stk
Små rødbeter

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Kok rødbetene med skall i en kjele med lettsaltet vann, ca. 45 minutter. Riv av skallet når de er kokte. Skjær dem i terninger.

Trinn 3

Trinn 3

Kok opp sukker og balsamicoeddik og avkjøl. Riv salaten i grove biter og ha på 2 ss olivenolje, salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Bruk en høvel eller mandolin og skjær pærene i tynne skiver. Grovhakk mandlene og rist dem i en tørr panne til de er gylne. Skyll cottage cheese i kaldt vann.

Trinn 5

Bland forsiktig pære, salat, rødbeter og resten av olivenoljen i en bolle. Smak til med salt og pepper. Anrett alt på en tallerken og topp med avrent cottage cheese og 1 ss sirup over hver tallerken. Ha gjerne på noen friske blader basilikum før servering.

Serveringsforslag

Vent med å montere salaten, tilsette olivenolje og sirup, til rett før den skal serveres. Da beholder salaten sprøheten.