Grillet laks med sáutert squash

Tidsbruk 35 minutter
8 ingredienser
807 planlagt
Grillet laks med sáutert squash
Legg oppskrift
i handlelapp
Laks på grillen er en garantert suksess for familiens store og små. Fort ferdig for utålmodige mager – og veldig, veldig godt!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Sitron
600 g
Poteter
1 ss
Kruspersille, liten
1 stk
Squash
1 pakke
Laksefilet naturell 500g Godehav
1 stk
Løk
1 dl
Hønsebuljong
2 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Bruk en ostehøvel og lag lange remser av squash. Finhakk løk. Varm opp en stor panne med litt olivenolje og surr løken til den blir blank. Tilsett den strimlede squashen og hønsebuljong og sáuter (steke mens du rører) i ca. 5 minutter.

Trinn 2

Pensle laksen med olivenolje og stek den i en grill- eller stekepanne i ca. 3 minutter på hver side, litt kortere hvis du vil ha en rosa kjerne.

Trinn 3

Dryss over finhakket persille og smak til med sitronsaft, salt og nykvernet pepper. Servér med kokte poteter eller potetstappe.

Serveringsforslag

Ønsker du asiatrisk vri? Lag en liten saus av 3 ss soyasaus, 1 ts finhakket chili, 1 fedd hvitløk, 1 ss sitronsaft, 2 ss olivenolje og 1 ts honning. Hell sausen over fisken og server.