Romjulssalat med røkelaksmousse og syltede grønnsaker

Tidsbruk 25 minutter
13 ingredienser
44 planlagt
Romjulssalat med røkelaksmousse og syltede grønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Har du røkelaks til overs etter julebuffeten, kan du gjerne benytte den til en velsmakende romjulssalat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Røkelaksmousse

300 g
Røkelaks eller gravet laks
2 dl
Lettrømme eller creme fraiche
1 ss
Sitronsaft
0,5 ts
Kvernet pepper
1 klype
Evt. litt salt

Hjertebladsalat

5 dl
Oppkuttede grønnsaker du har, f.eks: Gulrøtter, blomkål, rødløk, sukkererter, etc.
1 pakke
Hjertebladsalat eller annen salat
1 potte
Dill
1 dl
Eddik 7%
1 dl
Sukker
1 ts
Salt
1 ts
Kvernet pepper
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Kjør benfri røkelaks i foodprosessor til en farse i 30 sekunder og spe med rømme, sitronsaft og kvernet pepper til en glatt mousse. Smak til om moussen trenger mer salt.

Trinn 2

Hjertebladsalat: Rens assorterte grønnsaker og kutt opp i tynne skiver.

Trinn 3

Del hjertebladsalaten i store blad og vask dem i kaldt vann. Anrett tørre salatblader på et fat. Legg i pene skjeer med røkelaksmousse og dryss med avsilte syltede grønnsaker på toppen av moussen. Pynt med frisk dill eller andre friske urter og sprinkle litt olivenolje over anretningen. Salaten serveres med godt brød til.