Risengrynsgrøt

Tidsbruk 60 minutter
5 ingredienser
181 planlagt
Risengrynsgrøt
Legg oppskrift
i handlelapp
Enten det er nissen eller familien du vil glede, hører god, gammeldags risengrynsgrøt julen til. Her får du også et godt tips til hvordan du unngår at den brenner seg fast i gryten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1,5 dl
Grøtris
5 dl
Melk
2 dl
Vann
2 ss
Sukker
0,3 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Mål opp risen og skyll den i kaldt vann. Ha den i en kjele med vann og kok opp og la det koke forsiktig til vannet har kokt inn i risen.

Trinn 2

Kok opp melken i en egen kjele. Hell på kokende varm melk, salt og sukker. Kok opp under omrøring. Pass på at grøten ikke brenner i bunnen.

Trinn 3

La grøten trekke, putre på svak varme i ca. 45 min til det blir en jevn og homogen grøt. Serveres med godt smør, sukker og malt kanel.

Trinn 4

Tips: Hvordan unngå å brenne grøten? Bruk en tykkbunnet kjele med slipp-lett belegg. Kok alltid opp melken i egen kjele før den helles i den førkokte risen. Kok forsiktig opp grøten på medium varme med omrøring i bunnen av kjelen. Kok grøten med lokk på laveste varme, rør en gang i blant til grøten er ferdig.

Prøv også!