Red curry wok med julens kjøttrester

Tidsbruk 25 minutter
14 ingredienser
95 planlagt
Red curry wok med julens kjøttrester
Legg oppskrift
i handlelapp
Bruk kjøtt fra julemiddagen og wok med dine favorittgrønnsaker. Dette er en flott måte å få brukt opp all maten!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Stekt ribbe i terninger
400 g
1 pose Wokmix (eller ca. 400 g assorterte grønnsaker i biter)
3 fedd
Hvitløk
3 dl
Kokosmelk
1 ss
Limesaft
1 dl
Koriander
1 ts
Maizena
2 dl
Jasminris
3 ss
Solsikkeolje
1 ss
Red curry paste
1.5 ss
Sukker
1 dl
Kyllingkraft eller vann med buljongterning
2 ss
Fish Sauce
2 ss
Oyster sauce

Slik gjør du

Trinn 1

Bruk det du har av restekjøtt. Skjær i strimler, og fres raskt i varm wok eller panne med olje – ca. 2 minutter. Sett kjøttet til side.

Trinn 2

Rens grønnsakene og kutt i terninger eller strimler – eller bruk ferdig wokmix. Fres på høy temperatur med finhakket hvitløk – ca. 3 minutter. Følg med så hvitløken ikke brenner seg. Sett til side.

Trinn 3

Fres rød currypaste i pannen. Tilsett sukker, kokosmelk, kyllingkraft, limesaft, fish sauce, oystersauce og kok opp. Smak til sausen og jevn den med maizena utrørt i kaldt vann. Tilsett kjøtt og grønnsaker og kok opp.

Server umiddelbart med hakket frisk koriander og kokt jasminris.