Ribbewok med grønnsaker og red curry kokossaus

Tidsbruk 25 minutter
13 ingredienser
66 planlagt
Ribbewok med grønnsaker og red curry kokossaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Har du ribbe igjen etter julen, kan du gi den nytt liv ved å tilføre den ingredienser du vanligvis forbinder med alt annet enn norsk jul. Men godt blir det!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Stekt ribbe i terninger
400 g
Assorterte grønnsaker i biter. Du kan bruke løk, gulrot, aspargesbønner, paprika, sukkererter
3 fedd
Hvitløk
3 dl
Kokosmelk
1 ss
Limesaft
1 ts
Maizena
1 dl
Koriander
3 ss
Solsikkeolje
1 ss
Red curry paste
1,5 ss
Sukker
1 dl
Kyllingkraft eller vann med buljongterning
2 ss
Fish Sauce
2 ss
Oystersaus

Slik gjør du

Trinn 1

Start med å kutte ribberestene i 1 cm terninger. Fres det veldig raskt i glovarm wok eller panne med oljen

Trinn 2

Ta kjøttet ut av pannen etter to minutter og legg på en tallerken.

Trinn 3

Rens grønnsakene og kutt dem i terninger eller skiver. Fres dem så i den glovarme pannen sammen med hakket hvitløk. Ta grønnsakene ut av pannen etter tre minutter.

Trinn 4

Fres Red curry paste i pannen og tilsett sukker, kokosmelk, kyllingkraft, limesaft, fishsauce, oystersaus og kok opp. Smak til sausen og jevn den med maizena utrørt i kaldt vann.

Trinn 5

Tilsett kjøtt og grønnsaker og kok opp. Serveres umiddelbart med hakket koriander på toppen og masse kokt Jasminris.