Pinnekjøttpizza med hasselnøtter og rømmedressing

Tidsbruk 120 minutter
27 ingredienser
29 planlagt
Pinnekjøttpizza med hasselnøtter og rømmedressing
Legg oppskrift
i handlelapp
Julen er ikke over før den er spist opp. Her er en enkel og spennende oppskrift for hvordan restene av pinnekjøttet kan benyttes.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

20 g
Gjær
3 dl
Lunkent vann, 37 grader
500 g
Finbakstmel
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt

Tomatsaus

2 fedd
Hvitløk
2 stk
Løk
1 ts
Timian
4 stk
Laurbærblad
1 boks
Hakkede tomater
1 ss
Sitronsaft
3 ss
Basilikum, evt. 3 ts tørket basilikum
0,5 dl
God olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 ts
Sukker
400 g
Renset pinnekjøttkjøtt

Pizzafyll

200 g
Revet Jarlsbergost
50 g
Hasselnøttkjerner eller andre nøtter
1 stk
Grønt eple
0,5 pakke
Ruccula

Rømmedressing

1 stk
Rømme
2 ss
Majones
1 ss
Sitronsaft
0,5 ts
Salt
0,3 ts
Pepper
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olje og mel. Arbeid deigen raskt sammen til en lett deig. Del den i 4 runde emner som du lar heve i 1 ½ time under et klede eller plastfilm.

Trinn 2

Tomatsaus: Finhakk løk og hvitløk og fres i tre minutter i olivenolje.

Trinn 3

Ha på timian, laurbærblad, hakkede tomater og sitronsaft og kok i fem minutter. Smak til sausen med hakket frisk basilikum, salt, pepper og litt sukker for å runde av sausen.

Trinn 4

Pizza: Sett ovnen på 250 grader varmluft og pizzafunksjon med en stekeplate eller pizzastein.

Trinn 5

Kjevle ut et pizzaemne på et stykke bakepapir med litt mel på til ca. 1 cm tykkelse og diameter på 25-30 cm.

Trinn 6

Smør på tomatsaus, dryss med opprevet rent pinnekjøttkjøtt, hakkede hasselnøtter og revet Jarlsbergost.

Trinn 7

Stek pizza ved 250 grader varmluft med pizzafunksjon i ca. 10 minutter til den er gjennomstekt, pent brun og sprø i kantene. Spiser umiddelbart med strimlede epler, ruccula og rømmedressing.

Trinn 8

Rømmedressing: Bland alle ingrediensene til en smakfull dressing.