Ovnsbakt torsk med persillerøtter og kirsebærtomater

10 ingredienser
686 planlagt
Ovnsbakt torsk med persillerøtter og kirsebærtomater
Legg oppskrift
i handlelapp
Torsken får en ekstra fin og fast konsistens når du ovnsbaker den. Tomater og basilikum tilfører både friske smaker og fine farger.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Torskefilet ben og skinnfri
400 g
Persillerøtter eller sellerirot
3 fedd
Hvitløk
0,5 dl
Sitronsaft
300 g
Cherrytomater
0,5 potte
Basilikum
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper
1 dl
Olivenolje
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Del torskefiletene i 16 biter, og ha på salt og pepper. Legg fisken i en ildfast form. Varm en ovn til 200˚ C varmluft.

Trinn 2

Skrell persillerøtter og del i terninger på 1 cm. Kok persillerøttene 3 minutter i olivenolje med hakket hvitløk, litt salt, pepper og sukker. Tilsett sitronsaft og delte cherrytomater og hell over formen med torskebitene.

Trinn 3

Bak formen i 10 minutter ved 200˚ C varmluft og dryss med grovhakket basilikum ved servering.

Tips!

Fisken kan deles opp og legges i form dagen før, med persillerot og tomatraguen. Ovnsbak formen når gjestene sitter til bords. Tar du formen rett fra kjøleskapet skal den bakes tre minutter lenger.