Mandelpotetmos med ristede hasselnøtter

6 ingredienser
275 planlagt
Mandelpotetmos med ristede hasselnøtter
Legg oppskrift
i handlelapp
En god potetstappe er et lite måltid i seg selv, men også det beste tilbehøret til alle typer fisk og kjøtt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Mandelpoteter
2 dl
Fløte
1 dl
Hasselnøtter
100 g
Smør
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet hvitpepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell potetene og kok dem i vann til de er møre og går i stykker – ca 15 minutter. Sil av vannet og press potetene gjennom en fin sikt. Kok opp fløte med smør, salt og pepper og bland i potetpureen.

Trinn 2

Varm ovnen til 230˚ C varmluft. Grovhakk hasselnøtter og spre bitene utover et stekebrett. Bak hasselnøttene lysebrune i ovnen ved 230˚ C i 3 til 5 minutter. Dryss ristede hasselnøtter over potetmosen ved servering.

Tips!

Potetene kan skrelles dagen før. Potetpureen kokes og lages en time før gjestene kommer.