Kalkungrateng med potet og urtelokk

Tidsbruk 65 minutter
17 ingredienser
88 planlagt
Kalkungrateng med potet og urtelokk
Legg oppskrift
i handlelapp
Som oftest er det rester igjen etter helstekt kalkun. Her er en oppskrift til hvordan disse kan benyttes, til en ny og spennende rett.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kalkungrateng

400 g
Stekt kalkun i 1 cm terninger
100 g
Sellerirot
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 boks
Hakkede tomater
1 ts
Rosmarin, tørket
1 ts
Timian, tørket
700 g
Fløtegratinerte poteter
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Urtelokk

4 skive
Loff uten skorpe
2 fedd
Hvitløk
3 dl
Friske urter som persille, dill, gressløk eller basilikum, eller litt av hvert.
0,5 ts
Salt
0,5 ts
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt kalkunkjøttet i små 1 cm terninger. Brun dem i en panne med litt olivenolje i 2 minutter.

Trinn 2

Tilsett grovrevet sellerirot, gulrot og hakket løk, hvitløk, rosmarin og timian, og stek videre i to minutter.

Trinn 3

Hell i hakkede tomater, smak til med salt og pepper. Kok i 10 minutter.

Trinn 4

Urtelokk: Kjør loff med hvitløk, urter, salt og pepper i foodprosessor til et grønt urtebrødkrumme.

Trinn 5

Legg kalkunstuingen i bunnen av en ildfast form og dekk stuingen med en pose ferdige fløtegratinerte poteter.

Trinn 6

Legg urtebrødkrumme på toppen av den ildfaste formen og stek i ovn ved 220 grader varmluft i 20 minutter til formen er lysebrun på toppen og gjennomvarm.