Hoisinribbe med wokede grønnsaker og ris

Tidsbruk 50 minutter
12 ingredienser
60 planlagt
Hoisinribbe med wokede grønnsaker og ris
Legg oppskrift
i handlelapp
En annerledes ribbemiddag! Her blir den deilige, sødmefulle ribbesmaken forsterket av en søtlig hoisinkraft og wokede grønnsaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ribbe

1 stk
Langtidskokt ribbe i hoisinsaus

Wokede grønnsaker

2 stk
Gulrøtter
1 stk
Løk
100 g
Sukkererter
100 g
Aspargesbønner
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
1 ss
Finstrimlet ingefær
1 ts
Maizena
0,5 potte
Koriander
0,5 dl
Solsikkeolje

Ris

3 dl
Middagsris

Slik gjør du

Trinn 1

Tilbered ribben etter anvisning på pakken. Ta vare på kraften til grønnsakswoken.

Trinn 2

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 3

Rens og skrell alle grønnsakene og kutt i jevnestore skiver eller biter. Finhakk hvitløk og chili og strimle ingefæren.

Trinn 4

Varm en wokpanne eller stor stekepanne og ha i olje. Varm oljen til det ryker av den. Tilsett løk og fres i 30 sekunder før resten av grønnsakene has i. Rør godt om.

Trinn 5

Ha i hvitløk, chili og ingefær og fres i ett minutt. Tilsett kokekraften fra Hoisinribben og kok opp. Rør ut Maizena i litt kaldt vann og jevn wokgryten.

Trinn 6

Ribben skjæres i cm-tykke skiver, anrett wok og ris på tallerken og server skivet Hoisinribbe på toppen. Topp med hakket koriander.