Eplegløgg

Tidsbruk 15 minutter
8 ingredienser
287 planlagt
Eplegløgg
Legg oppskrift
i handlelapp
Også barna vil ha gløgg. Denne kan du lage selv.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,7 l
Eplejuice/most
0,3 stk
Sitron, i skiver og skallet av den
6,7 stk
Nellikspikere
2 stk
Kanelstenger
13,3 g
Fersk ingefær i skiver
1,3 ss
Brunt sukker
0,7 dl
Hakkede mandler
0,7 dl
Rosiner

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell en halv sitron med potetskreller og kok opp 3 dl eplemost med sitronskallet, skiver av sitron, krydder og brunt sukker. La det trekke smak i 5 minutter.

Trinn 2

Sil krydderlaken over resten av eplemosten og varm eplegløggen i en kjele til ca. 60 grader. Server med hakkede mandler og rosiner

Prøv også!