Sellerirotcappuccino med reker

Tidsbruk 20 minutter
12 ingredienser
98 planlagt
Sellerirotcappuccino med reker
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne deilige grønnsakssuppen får et løft av smaksrike skipperreker. Servert i kopp med stekt loff på toppen blir dette også en presentasjon som skaper forventninger.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Sellerirotcappuccino

200 g
Sellerirot
2 stk
Sjalottløk
1 ss
Smør
8 dl
Vann
1 terning
Buljongterning (evt. grønnsakskraft)
2 dl
Kremfløte
0.5 stk
Presset sitron

Krutonger

1 skive
Loff
1 ss
Smør
2 ss
Olivenolje

Topp med

1 ss
Finkuttet gressløk

Reker

200 g
Reker med skall

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kutt sellerirot i terninger og hakk sjalottløk. Fres det godt i smør uten at det tar farge. Tilsett grønnsakskraft og fløte, kok i ca. 10 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Kjør i blender eller med stavmikser og smak til med salt og litt presset sitron.

Trinn 3

Trinn 3

Skjær loffskiven i terninger og stek dem gylne og sprø i smør og olivenolje. Rens rekene. Fordel suppen i store kopper og topp med krutonger og rensede reker. Server med finkuttet gressløk.

Serveringsforslag

Rekene blir bedre og saftigere om du tiner dem langsomt i kjøleskap: Legg de fryste rekene på en rist eller i en salatslynge, slik at vannet renner av, og la dem tine 12-16 timer avhengig av mengde og størrelse.