Pepperstekt andebryst med søtpotetpuré

Tidsbruk 50 minutter
16 ingredienser
267 planlagt
Pepperstekt andebryst med søtpotetpuré
Legg oppskrift
i handlelapp
Andebryst er populær festmat. Her blir sødmen i andekjøttet backet opp av en rik søtpotetmos med appelsin. Med knust pepper på anden og i sausen blir dette en hovedrett med sting.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Søtpotetpuré

0.5 stk
Appelsin, saft
200 g
Søtpotet
50 g
Smør

Andebryst

2 stk
Andebryst

Rødvinsjy

1 stk
Sjalottløk
2 dl
Rødvin
1 ss
Rosiner
2 ss
Lys sirup
0.5 dl
Hvitvinseddik (evt rødvinseddik)
1 terning
Kyllingbuljong
1 ss
Smør
4 stk
Knuste sorte pepperkorn
4 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Grønnsaker

10 stk
Reddiker
2 ss
Smør
50 g
Aspargesbønner

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Renskjær andebrystene og strip opp gjennom fettet. Brun med fettsiden ned i tørr og varm panne i 1-2 minutter til de er gylne og crispe. Snu dem med kjøttsiden ned i 10 sekunder og legg over på stekebrett. Krydre med knust, sort pepper og maldonsalt. Stek videre i ovnen ved 180°C i 8-10 minutter til kjøttet har en kjernetemperatur på 58°C. Ta ut og la det hvile i 4-5 minutter. Skjæres opp i små kakestykker.

Trinn 3

Trinn 3

Skrell søtpoteter og del i grove biter. Legg bitene i en kjele, fyll på med vann og tilsett appelsinskall og -saft. Kok under lokk til det er mørt. Sil godt av, press ut vannet. Kjør søtpotetene med smøret i en blender til glatt puré. Smak til med salt.

Trinn 4

Trinn 4

Ha finkuttet sjalottløk i en kjele, tilsett rødvin og kok inn til ca. ½ dl. Ha i sirup, rosiner, rødvinseddik og knust, sort pepper. Tilsett kyllingbuljong (4 dl vann pr. terning) og kok inn til ca. 2 dl. Sil av og rør inn smøret. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Trinn 5

Kutt reddikene i 2 eller 4 og kok dem sammen med aspargesbønnene i lettsaltet vann, til de er knapt møre. Sil av og smelt inn smøret. Server andebryst, aspargesbønner og søtpotetpuré og topp med rødvinssjyen.

Serveringsforslag

Det er viktig å snitte ned i andefettet. Jo tetter du snitter, desto crispere blir fettet når det er ferdig stekt.