Ovnsbakt curryrubbet landkylling

Tidsbruk 90 minutter
17 ingredienser
334 planlagt
Ovnsbakt curryrubbet landkylling
Legg oppskrift
i handlelapp
Dette er en indiskinspirert kyllingservering. Krydderet gir sting til kjøttet, yoghurten bidrar til en mildere helhet.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Kylling

1 stk
Hel landkylling

Krydderblanding

1 ts
Malt koriander
0.5 ts
Malt spisskummen
0.5 ts
Kajennepepper
0.5 dl
Solsikkeolje
1 klype
Kvernet sort pepper
0.5 ts
Salt

Grønnsaker

2 stk
Gule løk
4 stk
Gulrøtter
12 stk
Små poteter, eks. Amandine
4 stk
Persillerøtter
16 stk
Hvitløk med skall
1 terning
Hønsebuljong
6 dl
Vann
1 stk
Sitron, skall
4 ss
Persille

Server med

1 stk
Yoghurt naturell

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 210°C. Snu kyllingen slik at brystet ligger ned mot fjølen. Bruk en stor saks eller god kniv og kutt vekk ryggbeinet som er ca. 3 cm bredt og følger hele kyllingen. Brett kyllingen flatt ut, press lårene flatt slik at de ligger over den øverste delen på brystet. Skjær snitt i lårene ned til beinet med 2 cm mellomrom.

Trinn 2

Trinn 2

Bland sammen ingrediensene til krydderblandingen og gni kyllingen godt inn. Legg den med skinnet opp i en ildfast form.

Trinn 3

Trinn 3

Skjær løk i båter og gulrøtter og persillerøtter i biter. Ha grønnsaker, hvitløk og poteter i en kjele sammen med hønsebuljong og raspet sitronskall. Kok opp og hell dette rundt kyllingen.

Trinn 4

Trinn 4

Sett formen i ovnen og stek ved 210°C i ca. 50 minutter. Ta ut og la hvile i 5 minutter. Dryss over rikelig med finkuttet persille. Server med yoghurt naturell.