Oksegryte med tomat, rosmarin og bønner

Tidsbruk 120 minutter
16 ingredienser
625 planlagt
Oksegryte med tomat, rosmarin og bønner
Legg oppskrift
i handlelapp
En varmende gryterett med rik smak av tomater og oksekjøtt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Oksegryte

450 g
Grytekjøtt av norsk storfe
9 stk
Sjalottløk
7,5 fedd
Hvitløk
0,8 ss
Tomatpuré
0,8 boks
Hermetiske tomater
1,5 stang
Rosmarin
150 g
Pastinakk
0,8 boks
Hvite bønner
3 stk
Vårløk
0,8 l
Kjøttbuljong
0,4 dl
Olivenolje
0,8 ts
Salt
0,2 ts
Pepper
6 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Smak til med

0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Brun grytekjøttet godt i olivenolje. Tilsett sjalottløk i tykke skiver, hvitløk i hele fedd og brun dette lett. Tilsett tomatpuré og surr i ½ minutt. Tilsett hermetiske tomater, rosmarin-stilker, vann og oksefond. Sett på lokk og la småkoke i ca. 2 timer, til kjøttet er mørt.

Trinn 2

Skrell og kutt pastinakk i 2 cm store kuber og ha i gryten de siste 30 min. Tilsett deretter avsilte hermetiske, hvite bønner og finsnittet vårløk. Smak til med salt og pepper.

Serveringsforslag

Server med kokte poteter og en frisk, grønn salat.