Moussaka

Tidsbruk 60 minutter
10 ingredienser
106 planlagt
Moussaka
Legg oppskrift
i handlelapp
Auberginefest! Moussaka er en svært populær rett på balkan og i de østlige Middelhavslandene. Varianten som er best kjent her hjemme er fra Hellas, der de lager den med kjøttdeig.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 fedd
Hvitløk til saus
400 g
Kjøttdeig av svin
1 stk
Løk, 4-pk
1 ss
Tomatpuré, REMA 1000
1 boks
Hakkede tomater 400g, REMA 1000
9 dl
Helmelk
2 stk
Aubergine
1 ss
Smør til ildfast form
4 ss
Olivenolje, REMA 1000
50 g
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Brun kjøttdeigen i litt olivenolje sammen med finhakket hvitløk og løk. Tilsett tomatpuré og surr godt. Tilsett hermetiske tomater og kok inn til tykk saus. Smak til med salt og kvernet sort pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Hvit saus: Smelt smør og mel i en gryte. Spe inn melken litt etter litt under konstant røring. Fortsett til en tykk og glatt saus. Ha i finrevet hvitløk og smak til med salt.

Trinn 3

Trinn 3

Skjær auberginer i ½ cm tykke skiver og dryss litt salt over skivene. La dem trekke i 10 minutter og tørk dem.

Trinn 4

Trinn 4

Smør en ildfast form med kaldt smør. Legg et lag aubergineskiver i bunnen, så hvit saus og deretter kjøttsaus. Fortsett til formen er full. Topp med hvit saus til slutt. Stek moussaka i ca. 40 minutter til den er gyllen. Ta den ut og la den hvile i ca. 10 minutter før servering.

Serveringsforslag

Ha gjerne finhakket persille på toppen. Denne retten kan du gjerne lage kvelden i forveien. Varm den opp på 150°C i ca. 30 min.