Gulrot- og ingefærsuppe

Tidsbruk 30 minutter
8 ingredienser
256 planlagt
Gulrot- og ingefærsuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Herlig høstfarge! Sett både farge og smak på årstiden – denne suppen ser like god ut som den smaker, og kan gjerne varieres ved å tilsettes fisk eller skalldyr.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0.5 stk
Sitron, friskpresset saft
8 stk
Gulrøtter
2 dl
Fløte
0.5 ss
Karripulver
3 ss
Revet ingefær
50 g
Smør
5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell gulrøttene og kutt dem i terninger. Fres dem i smør sammen med karripulver, salt og ingefær. Tilsett vann og la dette koke under lokk til det er mørt

Trinn 2

Kjør til en glatt suppe i blender eller med stavmikser. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper og presset sitron. Server suppen som den er, eller med bakt torsk og rucculasalat.