Eple-crumble med fløtekaramell

Tidsbruk 40 minutter
14 ingredienser
178 planlagt
Eple-crumble med fløtekaramell
Legg oppskrift
i handlelapp
Epler, rosiner og karamell er en fantastisk smakskombinasjon. Lag denne smuldrepaien og smak selv!

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Epler

6 stk
Epler
2 ss
Smør til ildfast form
4 ss
Brunt sukker (evt. vanlig sukker)
50 g
Rosiner
1 stk
Sitron, saft

Crumble

150 g
Smør
150 g
Hvetemel
1 ts
Vaniljesukker
0.5 ts
Bakepulver
0.5 stk
Egg

Lys karamell

150 g
Sukker
1 dl
Fløte
1 dl
Vann

Server med

3 dl
Rømme

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Skjær eplene i båter, fjern kjernene. Smør en ildfast form med kaldt smør. Ha epler, sukker, rosiner og sitronsaft i en kjele. Kok i 5 minutter slik at eplene begynner å bli møre.

Trinn 2

Trinn 2

Hell det over i formen og fordel jevnt. Smuldre sammen alle ingrediensene til crumble med fingrene og fordel den over eplene. Stek i ovn ved 200°C i 25 minutter til det er gyllent.

Trinn 3

Trinn 3

Smelt sukkeret i en kjele på svak varme til det blir lys karamell. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte. Ha i vannet. Sett straks på lokk og trekk kjelen til side. La stå i 5 minutter. Ha i fløten og kok til tyktflytende karamell – ca. 5 minutter med koking.

Trinn 4

Trinn 4

Hell karamellen over eplene i formen. Server gjerne med pisket rømme, fløte eller vaniljeis.