Entrecôte med aspargesbønner og syltet småløk

Tidsbruk 45 minutter
14 ingredienser
243 planlagt
Entrecôte med aspargesbønner og syltet småløk
Legg oppskrift
i handlelapp
Syltet småløk her en deilig sødme og syrlighet som passer perfekt til entrecôte. Server med aspargesbønner og rødvinssaus med estragon.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Syltet småløk

8 kvist
Estragon
1 dl
Hvitvinseddik
3 dl
Vann
12 stk
Sjalottløk (evt. Borretaneløk eller annen liten løk)
2 dl
Sukker

Entrecôte

800 g
Entrecôte

Dressing

0.5 dl
Solsikkeolje
1 ts
Hvitvinseddik
0.5 dl
Olivenolje
1 ss
Dijonsennep

Saus

1 ss
Finhakket estragon
1 ss
Smør
5 dl
Rødvinssaus fra Stange

Aspargesbønner

200 g
Aspargesbønner

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok vann, sukker, hvitvinseddik og estragonstilker i 5 minutter. Hell det over renset løk og la det stå og trekke i minst 30 minutter (holder seg godt i kjøleskap i 14 dager).

Trinn 2

Trinn 2

Rens aspargesbønnene og kok dem i godt saltet vann i ca. 1 minutt. Skyll raskt i kaldt vann.

Trinn 3

Trinn 3

Bland sennep, hvitvinseddik, salt og pepper i en bolle. Spe med oljen i en tynn stråle mens du visper. Vend aspargesbønnene i dressingen.

Trinn 4

Trinn 4

Stek kjøttet. Bruk en vegetabilsk olje som tåler høy temperatur. Vent til pannen er skikkelig varm før du legger i kjøttstykkene. Snu kjøttet når du har fått en fin brun stekeskorpe, stek videre og ha i smør. Når begge kjøttsider har fått en fin brunfarge, 2 minutter på hver side, kan du la biffene hvile i 2-3 minutter. Mens kjøttet hviler, stek den syltede løken raskt i pannen.

Tips og råd: Biff

Trinn 5

Trinn 5

Varm opp rødvinssausen, pisk inn smør og tilsett estragon.

Serveringsforslag

Slik får du perfekt resultat hver gang! Se BIFFSKOLEN under Kokkenes tips.