Blomkålsuppe med fritert kapers og reker

Tidsbruk 40 minutter
9 ingredienser
7 planlagt
Blomkålsuppe med fritert kapers og reker
Legg oppskrift
i handlelapp
En god porsjon reker i bunnen av suppetallerkenen ved servering; du heller mild blomkålsuppe over mens gjestene ser på, og topper det hele med salte, friterte kapers og gressløkolje. Spektakulært og smakfullt!

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Blomkålsuppe

1 kg
Skipperreker
1 stk
Stor blomkål
8 dl
Melk
2 dl
Fløte
125 g
Meierismør

Friterte kapers

1 dl
Solsikkeolje
1 glass
Kapers

Gressløkolje

1 potte
Gressløk
1 dl
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin og rens rekene. Bruk 2/3 av blomkålen samt stilken og kok mørt i melk og fløte i ca. 30 minutter. Kjør det med stavmikser eller i en blender sammen med smør og smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Del resten av blomkålen i små buketter og stek dem i en panne med litt smør.

Trinn 3

Trinn 3

Varm olje i en kasserolle, ha i kapers og friter dem i to minutter. Legg dem på kjøkkenpapir og la renne av.

Trinn 4

Trinn 4

Kjør gressløk og solsikkeolje i en blender til det er helt glatt, sil oljen gjennom dørslag eller tesil. Kjør suppen med stavmikser slik at det skummer. Ha reker og blomkålbukettene i en tallerken, øs suppen over og topp med fritert kapers og gressløkolje.