Urtemarinert ytrefilet av svin med friterte aspargesbønner og chilisaus

Tidsbruk 60 minutter
15 ingredienser
77 planlagt
Urtemarinert ytrefilet av svin med friterte aspargesbønner og chilisaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Sør-Amerika møter Asia i denne enkle grillretten: Chilisausen har en brasiliansk vri, mens aspargesbønnene er tilberedt på japansk vis.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ytrefilet av svin

3 skive
Urtemarinert ytrefilet av svin, Nordfjord

Friterte aspargesbønner

0,8 pakke
Aspargesbønner
3,8 dl
Solsikkeolje
0,8 dl
Maizena
0,8 dl
Hvetemel
0,8 ts
Bakepulver
0,8 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,8 klype
Salt

Brasiliansk chilisaus

4,5 stk
Rød chili
0,8 stk
Løk
1,5 fedd
Hvitløk
0,4 dl
Olivenolje
0,4 dl
Hvitvinseddik
0,8 ts
Brunt sukker
0,8 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Grill skivene på direkte varme på begge sider til de får en fin grillfarge. Flytt dem så til indirekte varme, legg på lokk og grill videre til de har ønsket stekegrad.

Tips og råd:

Trinn 2

Friterte aspargesbønner: Bland alle ingrediensene til tempurarøren. Den skal ha konsistens som tykk pannekakerøre. Juster med ekstra vann om nødvendig. Varm oljen opp til 185°C.

Trinn 3

Dypp hver aspargesbønne i røren før fritering. La dem bli gylne, ta opp med en hullsleiv og legg dem på et kjøkkenpapir. Dryss på litt salt og server med brasiliansk chilisaus.

Trinn 4

Brasiliansk chilisaus: Legg chili, løk og hvitløk i folie på grillen eller under grillen i ovnen. La dem bli myke og brune. Ta ut frøene i chilien og ha chili, løk og hvitløk i en blender og kjør til det er glatt (bruk plasthansker om du bruker sterk chili). Tilsett olje, hvitvinseddik og sukker og smak til med salt. Holder seg flere uker i et tett glass i kjøleskapet.