Singin’ The Blues Burger med Onion Strings

20 ingredienser
428 planlagt
Singin’ The Blues Burger med Onion Strings
Legg oppskrift
i handlelapp
Burgeren for deg som liker kraftige smaker!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Burger

1 pose
True Chicago style burgerbrød
1 stk
Isbergsalat, finrevet
1 flaske
BBQ sauce Spicy mustard
1 pakke
Bifftomat
1 stk
Blåmuggost, i skiver
2 pakke
King Size burger

Karamellisert rødløk

1 stk
Rødløk
3 ss
Balsamico
1 ss
Solsikkeolje
1 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Onion strings

1 stk
Løk
5 dl
Kulturmelk
1 ts
Chilipulver
0.3 ts
Kajennepepper
5 dl
Hvetemel
1 ss
Salt
1 ts
Nykvernet pepper
1 l
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Onion strings: Skrell og skjær løken i veldig tynne ringer. Ha dem i en bolle med kulturmelk i ca. 15 minutter. Bland sammen mel, salt, chilipulver, sort pepper og kajennepepper i en annen bolle. Varm opp oljen til 180 °C i en tung gryte eller frityr. Ta en håndfull løkringer fra melken og over i melblandingen. Dekk løkringene godt med melblandingen, rist forsiktig av løst mel og ha dem i frityren. Stek løkringene gyllenbrune, ta dem opp med en hullsleiv, og legg dem på tørkepapir. Hold løkringene varme til de serveres.

Trinn 2

Karamellisert rødløk: Skrell og skjær løken i strimler. Stek i olje og smør på middels varme til løken er myk og har fått litt farge. Smak til med salt og pepper. Tilsett balsamico og stek videre til balsamicoen har kokt inn.

Trinn 3

Grill hamburgere på direkte varme til de løsner fra risten (ca. 1 1/2 min.) på den ene siden. Snu dem og grill videre til de får en fin farge på den andre siden. Flytt burgerne til indirekte varme. Ta ned lokket og grill ferdig – det tar 2-4 minutter avhengig av tykkelsen. Hvis du skal ha ost på burgerne, legg på osteskiver når det er ett minutt igjen av grilltiden. Varm burgerbrød på grillen. Vær forsiktig – de trenger ikke lang tid.

Trinn 4

Montér burger med valgt tilbehør. Server!