Potetsalat med soltørket tomat, selleri og reddiker

Tidsbruk 40 minutter
13 ingredienser
205 planlagt
Potetsalat med soltørket tomat, selleri og reddiker
Legg oppskrift
i handlelapp
Når du blander potetsalaten mens potetene fortsatt er varme, trekker de til seg den deilige smaken av urter og krydder.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Nypoteter
40 g
Soltørkede tomater i olje
4 stang
Stangselleri
1 ss
Finhakket bladpersille
1 fedd
Hvitløk
2 ts
Finrevet sitronskall
1 stk
Sitron, saften
2 ts
Grov søt sennep
2 ts
Dijonsennep
5 stk
Reddiker
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok potetene i lettsaltet vann i 15 til 20 minutter, til de er møre. Skjær soltørkede tomater i strimler og selleristenger i små biter (bruk soltørkede tomater på olje – bruker du tørre soltørkede tomater, la dem koke med potetene det siste minuttet).

Trinn 2

Finhakk persille, hvitløk og gjerne noen av bladene fra selleristengene. Bland med finrevet sitronskall.

Trinn 3

Når potetene er ferdige, hell av vannet. Del dem i to eller fire mens de fortsatt er varme. Bland med halvparten av persilleblandingen, selleri, soltørket tomat, olivenolje, presset sitron og sennep. La avkjøle til romtemperatur.

Trinn 4

Vend flere ganger underveis. Smak til med salt og pepper. Dryss over resten av persilleblandingen. Skjær reddikene i tynne skiver med en mandolin eller en potetskreller og dryss over før servering.

Passer godt til