Kongemiddag med Potato Skins med alt, grillet purre og mini plommetomater

13 ingredienser
231 planlagt
Kongemiddag med Potato Skins med alt, grillet purre og mini plommetomater
Legg oppskrift
i handlelapp
Mens purren og Kongeentrecoten godgjør seg på grillen, kan du tilberede verdens beste potetrett.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Grillet purre

1 stk
Purre
1 ss
Olje til pensling
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Potato skins med alt

3 stk
Bakepoteter
0.5 dl
Kremfløte
0.3 potte
Gressløk
2 ss
Rømme
5 ts
Meierismør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Kongemiddag

1 pakke
Miniplommetomater
1 stk
Kongeentrecôte

Slik gjør du

Trinn 1

Fremgangsmåte, Grill Entrecôte: Temperer kjøttet. Dryss salt og pepper over biffene. Vent til grillen er skikkelig varm før du legger på biffene på direkte varme. Snu kjøttet når det har fått en fin grillfarge (ca. 2 minutter på hver side). Når begge sider har fått fin farge kan du la kjøttet ligge noen minutter på indirekte varme. La biffene hvile i 5 minutter før du skjærer dem opp. Store biffer bør hvile 10-12 minutter.

Trinn 2

Fremgangsmåte, grillet purre: Rens purren og skyll under kaldt vann. Tørk av og pensle med olivenolje. Grill i ca. ett minutt på direkte varme for å gi den litt farge. Flytt deretter over til indirekte varme, legg på lokk, og grill videre til purren er mør. Dryss på litt salt og pepper ved servering.

Trinn 3

Fremgangsmåte, Potato skins med alt: Forvarm ovnen til 180 °C. Stikk mange små hull i potetene med en gaffel. Legg potetene på et stekebrett og bak til skinnet er sprøtt. Ta potetene ut av ovnen, og skjær et langt snitt i poteten. Grav ut innmaten og ha det i en bolle. Ha 2 ts smør i hvert potetskall, og dryss over salt og pepper. Bak potetskallet videre i ca. 10 minutter. Smak til blandingen med litt kremfløte, salt og pepper og rør godt sammen til en potetstappe. Server potetstappen med “skins” oppå. Topp med rømme og gressløk.