Kongemiddag med Potato Skins med alt, grillet purre og mini plommetomater
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Fremgangsmåte, Grill Entrecôte: Temperer kjøttet. Dryss salt og pepper over biffene. Vent til grillen er skikkelig varm før du legger på biffene på direkte varme. Snu kjøttet når det har fått en fin grillfarge (ca. 2 minutter på hver side). Når begge sider har fått fin farge kan du la kjøttet ligge noen minutter på indirekte varme. La biffene hvile i 5 minutter før du skjærer dem opp. Store biffer bør hvile 10-12 minutter.
Trinn 2
Fremgangsmåte, grillet purre: Rens purren og skyll under kaldt vann. Tørk av og pensle med olivenolje. Grill i ca. ett minutt på direkte varme for å gi den litt farge. Flytt deretter over til indirekte varme, legg på lokk, og grill videre til purren er mør. Dryss på litt salt og pepper ved servering.
Trinn 3
Fremgangsmåte, Potato skins med alt: Forvarm ovnen til 180 °C. Stikk mange små hull i potetene med en gaffel. Legg potetene på et stekebrett og bak til skinnet er sprøtt. Ta potetene ut av ovnen, og skjær et langt snitt i poteten. Grav ut innmaten og ha det i en bolle. Ha 2 ts smør i hvert potetskall, og dryss over salt og pepper. Bak potetskallet videre i ca. 10 minutter. Smak til blandingen med litt kremfløte, salt og pepper og rør godt sammen til en potetstappe. Server potetstappen med “skins” oppå. Topp med rømme og gressløk.