Ribbesmørbrød med rødkål og dijonnaise

Tidsbruk 15 minutter
15 ingredienser
9 planlagt
Ribbesmørbrød med rødkål og dijonnaise
Legg oppskrift
i handlelapp
Har du ribbe til overs, er dette det beste du kan bruke den til.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Rødkål

0.3 ts
Malt ingefær
250 g
Rødkål
1.5 skive
Appelsin
0.3 ts
Malt nellik
0.5 stk
Eple, revet
1 dl
Rød saft
2 dl
Vann
0.5 dl
Hvitvinseddik
0.3 ts
Kanel
0.3 dl
Sukker

Ribbe

800 g
Ribbe, ferdigstekt

Dijonnaise

3 ss
Dijonsennep
6 ss
Majones

Rugbrød

4 skive
Rugbrød

Topp med

4 stk
Sylteagurk

Slik gjør du

Trinn 1

Dijonnaise: Bland majones og dijonnsennep.

Trinn 2

Rødkål: Finsnitt kålen og ha den i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Kok under lokk i ca. 40 minutter. Ta av lokket og reduser væsken til kålen blir skinnende og blank. Ta ut appelsinskivene.

Trinn 3

Smør et lag dijonnaise på en rugbrødskive. Legg på et par spiseskjeer rødkål. Topp med kald ribbe i skiver og dander med sylteagruk.