Reinsdyrstek med syrlig sopp, persillerotchips, eple- og selleripuré og kremet viltsaus med tyttebær

32 ingredienser
46 planlagt
Reinsdyrstek med syrlig sopp, persillerotchips, eple- og selleripuré og kremet viltsaus med tyttebær
Legg oppskrift
i handlelapp
Reinsdyrstek er norsk tradisjonsmat på sitt aller beste. Når du krydrer den med fjellkrydder som einebær og tyttebær, blir smaken enda mer norsk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Reinsdsyrsteken

1 kg
Reinsdyrstek
2 ss
Hakket frisk timian
1 ss
Hakket einebær
1 dl
Tyttebær
2 dl
Hvitvin
3 dl
Fløte
1.5 ss
Salt
1 ts
Malt pepper
0.5 dl
Solsikkeolje
2 ss
Sukker
2 dl
Vann

Kremet viltsaus med tyttebær

1 ts
Miazena
1 neve
Hele tyttebær
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Syrlig sopp

500 g
Champignon, øssterssopp eller annen sopp
100 g
Sjalottløk
1 ss
Friske estragonblader
3 fedd
Hvitløk
2 ss
Sitronsaft
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Persillerotchips

500 g
Persillerøtter
1 l
Solsikkeolje
2 klype
Salt

Eple- og selleripuré

3 stk
Epler
500 g
Sellerirot
1 dl
Fløte
50 g
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Reinsdyrstek: Varm ovnen til 170C varmluft. Gni steken inn med salt og pepper og brun den i solsikkeolje i en stor jerngryte. Tilsett hakket timian, hakkede einebær, tyttebær, sukker, hvitvin, vann og fløte. Kok opp og sett et steketermometer i steken. Sett jerngryten i ovnen og stek i 30-40 minutter til kjernetemperaturen er 60 grader. Ta steken ut av kraften og la den hvile i 10 minutter før den pakkes inn i aluminiumsfolie og holdes varm. Ta vare på kraften. Ved behov kan reinsdyrsteken holdes varm i 1 til 2 timer når den pakkes i aluminiumsfolie og et tykt håndkle. Ved servering varmes kjøttet i ovnen ved 230C varmluft i 5 minutter før det skjæres i skiver.

Trinn 2

Kremet viltsaus med tyttebær: Sil kraften og kok opp. Jevn den med Maizena utrørt i kaldt vann. Smak til med salt og pepper. Tilsett hele tyttebær ved servering.

Trinn 3

Syrlig sopp: Del soppen i biter på ca. 3 cm. Kutt sjalottløk i smale båter og hvitløk i tynne skiver. Ha alt i en kjele og tilsett olivenolje, estragonblader og sitronsaft. Kok opp og la småkoke i 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Soppen holdes varm til servering.

Trinn 4

Persillerotchips: Skrell persillerøttene. Fortsett og skrell tynne strimler til hele persilleroten er skrelt opp. Varm solsikkeoljen i en frityrkjele eller elektrisk frityrkoker til 160 °C. Stek en håndfull persillerotstrimler i oljen i noen minutter til de er lysebrune og jevnt stekt. Ta chipsene opp med en øse og la dem renne av på et kjøkkenpapir. Dryss med salt og server som tilbehør til reinsdyrsteken.

Trinn 5

Eple- og selleripuré: Skrell eplene, del dem i fire og skjær ut kjernehuset. Skrell selleriroten og kutt i biter. Ha epler og sellerirot i en kjele og dekk med vann. Kok opp og la koke i 20 minutter til selleriroten er mør. Sil av vannet og kjør grønnsakene til puré med stavmikser eller i en blender. Tilsett fløte og smør og smak til med salt og pepper. Serveres varm til reinsdyrsteken.

Utvalg av vilt

Utvalg av vilt kan variere. Se utvalg i din REMA 1000-butikk.