Kokt skrei med ovnsbakte rotgrønnsaker, sitronsyltet rødløk og urtehollandaise

19 ingredienser
241 planlagt
Kokt skrei med ovnsbakte rotgrønnsaker, sitronsyltet rødløk og urtehollandaise
Legg oppskrift
i handlelapp

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Sitronsyltet rødløk

200 g
Rødløk
1 stk
Sitron
0.5 ts
Salt
0.5 dl
Sukker

Ovnsbakte grønnsaker

200 g
Gulrøtter
200 g
Persillerøtter
200 g
Sellerirot
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Urtehollandaise

2 stk
Eggeplommer
1 ss
Sitronsaft
200 g
Smør
1 ss
Vann
1 klype
Salt
0.5 dl
Hakket persille
750 g
Skreifilet med skinn
0.5 dl
Hakket gressløk
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Ovnsbakte rotgrønnsaker: Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft. Skrell rotgrønnsakene og kutt i 2 cm store terninger. Ha dem i en ildfast form og vend inn olivenolje, salt og nykvernet pepper. Stek rotgrønnsakene i 15 minutter.

Trinn 2

Sitronsyltet rødløk: Rens rødløken og kutt i ringer som skilles fra hverandre. Ha løken i en kjele, tilsett presset sitron, sukker og salt. Sett på lokk og kok opp.

Trinn 3

Urtehollandaise: Smelt smøret forsiktig slik at det skiller seg. Det er det klare fettet som legger seg på toppen du skal bruke. Hell det forsiktig over i en bolle uten å få med bunnfallet. Hold temperaturen på ca. 60 grader. Pisk sammen eggeplommer, vann og sitronsaft i en glasseller stålbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Pisk kraftig til det blir et fint skum. Varm opp til ca. 70 grader – det ser du når skummet begynner å stivne. Sett bollen 10 sekunder i kaldt vann for å stoppe oppvarmingsprosessen. Spe med det varme, klare smøret i en tynn stråle mens du pisker godt. Begynn med noen dråper og øk etter hvert. Når alt smøret er pisket inn, har en tykk, varm majoneslignende saus. Smak til med salt, pepper, hakkede friske urter og eventuelt litt mer sitronsaft.

Trinn 4

Kokt skrei: Skjær skreien i 5 cm tykke skiver. Kok opp rikelig med vann og tilsett salt. Ta kjelen av platen når det har kokt opp, ha i fiskestykkene og la dem trekke i 5 minutter. Server straks med ovnsbakte rotgrønnsaker, sitronsyltet rødløk og urtehollandaise.

Spar tid!

Bilde mangler

Hollandaise

REMA 1000