Fiskeboller og gulrøtter med sennepssaus

Tidsbruk 25 minutter
15 ingredienser
3547 planlagt
Fiskeboller og gulrøtter med sennepssaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Sødmefulle gulrøtter og sennepssaus med akkurat passe sting er perfekt match for de milde fiskebollene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Sennepssaus

1 stk
Løk
1 ss
Dijonsennep
0,5 dl
Créme fraîche
1 ss
Finhakket gressløk
1 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
3 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Fiskeboller

1 pakke
Fiskeboller

Gulrøtter

4 stk
Gulrøtter
3 dl
Eplejuice
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt

Server med

500 g
Poteter, løsvekt

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og finkutt løken og surr den myk i smør. Tilsett hvetemel og bland godt. Spe inn kraften fra pakken og vann. Tilsett sennep og la sausen koke i ca. 3 minutter.

Trinn 2

Kok gulrøttene i eplejuice og vann i 5 minutter under lokk. Ta til side 1 dl kokevæske til sausen. Kok gulrøttene videre til de er blanke og resten av væsken er fordampet.

Trinn 3

Vend crème fraîche, finhakket gressløk og 1 dl kraft fra gulrøttene inn i sausen og smak til med salt og pepper. Legg i fiskebollene og la dem trekke i 5 minutter. Server på tradisjonelt vis med gulrøtter og kokte poteter.

Serveringsforslag

Stek 100 g bacon sprøtt og strø over fiskebollene ved servering.