Rotgrønnsaksuppe med kyllingkjøttdeig
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Vask og skrell alle grønnsakene og skjær i biter. Finhakk løk og hvitløk. Ha løken i en stor gryte og surr i olje til den er myk.
Trinn 2
Tilsett kjøttdeigen og stek den sammen med løken i et par minutter. Tilsett så de andre grønnsakene og oregano.
Trinn 3
La det surre et par minutter. Ha i buljongterning og vann. Kok suppen i ca. 20 minutter til alle grønnsakene er møre og gode. Smak til med salt og pepper og server!
Serveringsforslag
Ha en boks med hakkede tomater, litt hakket ingefær og Geitmyras garam masala krydderblanding i suppa og du har straks en indisk gryte.
Barn kan
Vis barna hvordan man vasker, skreller og kutter en gulrot, og la dem hjelpe til med resten av grønnsakene. La dem få røre i gryta. La barna få lukte og smake på krydderne og snakk om hva de synes det smaker og lukter.