Rødbetsalat med cottage cheese

Tidsbruk 60 minutter
9 ingredienser
401 planlagt
Rødbetsalat med cottage cheese
Legg oppskrift
i handlelapp
Rødbeter får en dyp og sødmefull smak når de blir bakt i ovn. I denne salaten får de følge av andre søte innslag som pærer og sirup – og mild, syrlig cottage cheese.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Rødbeter

3 stk
Små rødbeter

Sirup

1,1 dl
Balsamicoeddik
45 g
Sukker

Salat

1,5 stk
Hjertesalat
3 ss
Olivenolje
1,5 stk
Pærer, f.eks. Conference
3 ss
Hakkede mandler
0,8 stk
Cottage cheese
0,8 neve
Basilikum

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Kok rødbetene med skall i en kjele med lettsaltet vann, ca. 45 minutter. Riv av skallet når de er kokte. Skjær dem i terninger.

Trinn 3

Trinn 3

Kok opp sukker og balsamicoeddik og avkjøl. Riv salaten i grove biter og ha på 2 ss olivenolje, salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Bruk en høvel eller mandolin og skjær pærene i tynne skiver. Grovhakk mandlene og rist dem i en tørr panne til de er gylne. Skyll cottage cheese i kaldt vann.

Trinn 5

Bland forsiktig pære, salat, rødbeter og resten av olivenoljen i en bolle. Smak til med salt og pepper. Anrett alt på en tallerken og topp med avrent cottage cheese og 1 ss sirup over hver tallerken. Ha gjerne på noen friske blader basilikum før servering.

Serveringsforslag

Vent med å montere salaten, tilsette olivenolje og sirup, til rett før den skal serveres. Da beholder salaten sprøheten.