Røkt laks med créme fraîche

Tidsbruk 30 minutter
6 ingredienser
104 planlagt
Røkt laks med créme fraîche
Legg oppskrift
i handlelapp
Her kommer den klassiske kombinasjonen av røkelaks, dill, sitron og crème fraiche i ny utgave. Dette er en av de enkleste forrettene du kan lage.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Krutonger

1,5 skive
Brød
0,8 ss
Olivenolje

Laks

150 g
Røkt laks

Crème fraîche

0,8 stk
Crème fraîche
0,8 ss
Presset sitron
0,8 ss
Hakket dill

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skjær vekk skorpen på brødskivene og del dem i små krutonger. Rist i varm panne med litt olje. Legg dem på et kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig olje. Fordel lakseskivene på tallerkener.

Trinn 2

Trinn 2

Visp creme fraiche stivt, tilsett presset sitron og hakket dill og smak til med salt og pepper. Lag små ”egg” av crème fraîche med to teskjeer dyppet i vann. Server røkelaksen med krutonger og crème fraîche-egg på toppen og pynt med små dillkvaster.