Urtefasert laks

Tidsbruk 30 minutter
29 ingredienser
2596 planlagt
Urtefasert laks
Legg oppskrift
i handlelapp
Urtefarsen tilfører både smak og en ekstra interessant tekstur til denne klassiske lakseserveringen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Urtefarsert laks

2 stk
Laksefilet naturell
1 stk
Egg
1 dl
Fløte
1 dl
Friske hakkede urter (persille, dill, basilikum elle gressløk)
0,5 ts
Salt
0,3 ts
Pepper
1 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Gressløksaus

1 stk
Sjalottløk
1 ss
Smør
2 dl
Eplejuice eller hvitvin
2 dl
Kremfløte
1 ts
Maizena
1 stk
Sitron
1 potte
Gressløk
2 dl
Fiskekraft (evt. vann og 1 fiskebuljongterning)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Grønnsaksfrikassé

100 g
Sukkererter
100 g
Aspargesbønner
0,3 stk
Blomkål
1 stk
Gulrot
0,3 stk
Grønn squash
3 ss
Smør
2 ss
Hakket fersk persille
1 dl
Vann
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Urtefarsert laks: Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft. Skjær av de tynne kantene på filetstykkene slik at du får ca. 200 g lakseavskjær. Ha det i en food processor og kjør med salt og pepper i 30 sekunder. Tilsett egg og kjør i nye 30 sekunder. Spe med fløten i en stråle til luftig farse. Kjør tilslutt raskt inn de friske urtene til en grønn og fin farse. Ha farsen i en plastpose eller en sprøytepose. Smør en ildfast form med solsikkeolje og ha i laksestykkene. Ha på litt salt og nykvernet pepper. Lag et snitt i laksefiletene slik at den åpner seg litt. og sprøyt urtefarsen på toppen av hvert laksestykke slik at det dekker. Sett formen i ovnen og bak fisken i ca. 10 minutter. Farsen skal være gjennomstekt og laksen kan være svakt rosa inni. Da er den saftigst. Server umiddelbart med gressløksaus og grønnsaksfrikassé.

Trinn 2

Gressløksaus: Fres finhakket sjalottløk i smør i ett minutt. Tilsett hvitvin eller eplejuice og kok ned til det halve. Tilsett så fiskekraft og kok alt ned til ca. 2 dl. Ha i kremfløte og kok opp. Rør Maizena ut i kaldt vann og jevn sausen til en fyldig saus. Smak til med salt, pepper og litt presset sitron. Tilsett tilslutt finhakket gressløk.

Trinn 3

Grønnsaksfrikassé: Rens grønnsakene og kutt dem i staver eller terninger. Smelt smøret og fres grønnsakene i smøret i et par minutter. Ha på vann, salt og pepper og kok opp under lokk i 2 minutter. Hell av kokevannet og vend inn hakket persille.

Spar tid

Gulrot, brokkoli og blomkålbuketter

Gulrot, brokkoli og blomkålbuketter

REMA 1000