Tomatgalette med pesto og chevre

Tidsbruk 30 minutter
7 ingredienser
897 planlagt
Tomatgalette med pesto og chevre
Legg oppskrift
i handlelapp
Galette kommer fra Bretagne i Frankrike , og er navnet på en type grovere pannekaker som gjerne toppes med kjøtt, grønnsaker og ost.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Ferdig pizzabunn eller paibunn
100 g
Kremost
3 ss
Pesto
400 g
Tomat
150 g
Chevre eller fetaost
0,2 pose
Pinjekjerner
0,2 potte
Hakket timian

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 200 °C, varmluft. Rull ut pai- eller pizzadeigen på et bakepapirkledd stekebrett.

Trinn 2

Smør kremost og pesto utover bunnen i et jevnt lag. La et par cm langs kanten være fritt for fyll.

Trinn 3

Kutt tomatene i skiver og legg dem over. Smuldre chevre eller fetaost og fordel over tomatskivene.

Trinn 4

Topp med pinjekjerner og hakket timian. Brett kanten av deigen over fyllet. Stek i ca. 20 minutt er - til bunnen og osten har fått farge.