Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Spaghetti bolognese

Tidsbruk 20 minutter
17 ingredienser
1268 planlagt
Spaghetti bolognese
Legg oppskrift
i handlelapp
Bolognesen er en av de virkelig klassiske pastasausene. Opprinnelig helt uten tomat, men nå lages den med pomodoro – selv i Bologna.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Spaghetti Bolognese

1 pakke
Kjøttdeig
100 g
Sellerirot
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
2 boks
Hakkede tomater
1 ts
Rosmarin, tørket
1 ts
Timian, tørket
1 dl
Crème Fraîche
1 pakke
Fersk spagetti
2 ss
Solsikkeolje
1 ts
Salt
1 klype
Pepper
1 ss
Salt, 1 ss pr. liter vann
1 l
Vann, til koking av pasta
1 ss
Olje
20 g
Parmesan

Slik gjør du

Trinn 1

Brun kjøttdeig i en panne med litt solsikkeolje. Tilsett grovrevet sellerirot og gulrot, hakket løk og hvitløk og tørket rosmarin og timian. Stek videre i et par minutter.

Trinn 2

Tilsett hermetiske tomater og smak til med salt og nykvernet pepper. Tilsett crème fraîche tilslutt.

Trinn 3

Kok spaghetti i rikelig lettsaltet vann i 8-10 minutter.

Trinn 4

Hell av vannet og bland pastaen med litt olivenolje og 2 spiseskjeer av kokevannet, før den serveres med den kremede kjøttsausen.

Tips!

Det er lurt å ha noen potter med frisk timian, rosmarin og basilikum til enhver tid hjemme.