Spaghetti bolognese

Tidsbruk 20 minutter
17 ingredienser
3058 planlagt
Spaghetti bolognese
Legg oppskrift
i handlelapp
Bolognesen er en av de virkelig klassiske pastasausene. Opprinnelig helt uten tomat, men nå lages den med pomodoro – selv i Bologna.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Spaghetti Bolognese

1 pakke
Kjøttdeig
100 g
Sellerirot
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
2 boks
Hakkede tomater
1 ts
Rosmarin, tørket
1 ts
Timian, tørket
1 dl
Crème Fraîche
1 pakke
Fersk spagetti
2 ss
Solsikkeolje
1 ts
Salt
1 klype
Pepper
1 ss
Salt, 1 ss pr. liter vann
1 l
Vann, til koking av pasta
1 ss
Olje
20 g
Parmesan

Slik gjør du

Trinn 1

Brun kjøttdeig i en panne med litt solsikkeolje. Tilsett grovrevet sellerirot og gulrot, hakket løk og hvitløk og tørket rosmarin og timian. Stek videre i et par minutter.

Trinn 2

Tilsett hermetiske tomater og smak til med salt og nykvernet pepper. Tilsett crème fraîche tilslutt.

Trinn 3

Kok spaghetti i rikelig lettsaltet vann i 8-10 minutter.

Trinn 4

Hell av vannet og bland pastaen med litt olivenolje og 2 spiseskjeer av kokevannet, før den serveres med den kremede kjøttsausen.

Tips!

Det er lurt å ha noen potter med frisk timian, rosmarin og basilikum til enhver tid hjemme.