Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Pizza Parma

Tidsbruk 110 minutter
20 ingredienser
144 planlagt
Pizza Parma
Legg oppskrift
i handlelapp
Pizzaelskernes favoritt lager du av få, men ekstra gode råvarer!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

20 g
Gjær
500 g
Pizzamel Tipo 0
3 dl
Lunkent vann (37 grader)
1 ts
Salt
2 ss
Olivenolje

Topping

1 pose
Mozzarella
160 g
Prosciutto Crudo
1 pose
Ruccula
0,5 potte
Basilikum

Tomatsaus

2 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Timian
2 stk
Laurbærblad
1 boks
Hakkede tomater
1 ss
Sitronsaft
3 ss
Hakket basilikum (Evt. 3 ts tørket basilikum)
0,5 dl
God olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Pizzadeig: Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olje og mel. Arbeid deigen raskt sammen til en lett deig som du lar heve i 1 ½ time under et klede eller plastfilm.

Trinn 2

Tomatsaus: Finhakk løk og hvitløk og stek den myk og blank i olivenolje, ca. i 3 minutter. Tilsett timian, laurbærblad, hermetiske tomater og sitronsaft og kok i 5 minutter. Ha i hakket basilikum og smak til med salt, nykvernet pepper og litt sukker for å runde av sausen.

Trinn 3

Forvarm ovnen til 280 °C med ekstra undervarme/pizzafunksjon hvis du har. Del pizzadeigen i 4, kjevle ut og legg dem på hvert sitt bakepapir. Smør tomatsausen utover pizzadeigen og legg på Mozzarella i skiver. Stek én og én pizza på bakepapiret i bunnen av stekeovnen i ca. 8-10 minutter. Legg på Parmaskinke i skiver, ruccula og basilikumblader med en gang pizzaene er tatt ut av ovnen. Server umiddelbart.

Serveringsforslag

Pizzamel tipo 0 er et ekstra finmalt hvetemel som har evne til å oppta mer fuktighet. Dette gir et lettere og luftigere bakverk og en sprøere bunn.