Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Pizza med kremost og poteter

Tidsbruk 25 minutter
18 ingredienser
739 planlagt
Pizza med kremost og poteter
Legg oppskrift
i handlelapp
Napoli regnes som pizzaens opprinnelsessted. Og selv om Margherita er byens mest kjente pizza, er også pizza con crema di formaggio e patate populær.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

20 g
Gjær
500 g
Tipo 0 mel
3 dl
Lunkent vann (37 grader)
1 ts
Salt
2 ss
Olivenolje

Fyll

300 g
Kokte poteter
300 g
Kremost
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Timian, tørket
1 ts
Rosmarin, tørket
0,5 ts
Salt
2 ss
Olivenolje

Rødkålsalat

300 g
Rødkål eller hodekål
2 ss
Hvitvinseddik
0,5 ts
Salt
0,5 ss
Sukker
0,5 ss
Nykvernet pepper
2 ss
Olivenolje, extra virgin

Slik gjør du

Trinn 1

Pizzadeig: Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olje og mel. Arbeid deigen raskt sammen til en lett deig som du lar heve i 1 ½ time under et klede eller plastfilm.

Trinn 2

Fyll: Forvarm ovnen til 280 ° C med ekstra undervarme/pizzafunksjon hvis du har. Kok poteter.

Trinn 3

Del pizzadeigen i 4, kjevle ut og legg dem på hvert sitt bakepapir.

Trinn 4

Bland kremost med salt, finhakket hvitløk og tørkede urter og fordel utover pizzabunnene i et tynt lag. Legg på skiver av kokte poteter og drypp noen dråper olivenolje over.

Trinn 5

Stek én og én pizza på bakepapiret i bunnen av stekeovnen i ca. 8-10 minutter. Server umiddelbart.

Trinn 6

Rødkålsalat: Finsnitt kålen og ha den i en blandebolle. Tilsett alle de andre ingrediensene og bland godt sammen.

Tips!

Pizzadeigen blir best ved at den lages kvelden i forveien og settes til heving i kjøleskapet.