Pizza med kremost og poteter

Tidsbruk 25 minutter
18 ingredienser
1283 planlagt
Pizza med kremost og poteter
Legg oppskrift
i handlelapp
Napoli regnes som pizzaens opprinnelsessted. Og selv om Margherita er byens mest kjente pizza, er også pizza con crema di formaggio e patate populær.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

20 g
Gjær
500 g
Tipo 0 mel
3 dl
Lunkent vann (37 grader)
1 ts
Salt
2 ss
Olivenolje

Fyll

300 g
Kokte poteter
300 g
Kremost
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Timian, tørket
1 ts
Rosmarin, tørket
0,5 ts
Salt
2 ss
Olivenolje

Rødkålsalat

300 g
Rødkål eller hodekål
2 ss
Hvitvinseddik
0,5 ts
Salt
0,5 ss
Sukker
0,5 ss
Nykvernet pepper
2 ss
Olivenolje, extra virgin

Slik gjør du

Trinn 1

Pizzadeig: Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olje og mel. Arbeid deigen raskt sammen til en lett deig som du lar heve i 1 ½ time under et klede eller plastfilm.

Trinn 2

Fyll: Forvarm ovnen til 280 ° C med ekstra undervarme/pizzafunksjon hvis du har. Kok poteter.

Trinn 3

Del pizzadeigen i 4, kjevle ut og legg dem på hvert sitt bakepapir.

Trinn 4

Bland kremost med salt, finhakket hvitløk og tørkede urter og fordel utover pizzabunnene i et tynt lag. Legg på skiver av kokte poteter og drypp noen dråper olivenolje over.

Trinn 5

Stek én og én pizza på bakepapiret i bunnen av stekeovnen i ca. 8-10 minutter. Server umiddelbart.

Trinn 6

Rødkålsalat: Finsnitt kålen og ha den i en blandebolle. Tilsett alle de andre ingrediensene og bland godt sammen.

Tips!

Pizzadeigen blir best ved at den lages kvelden i forveien og settes til heving i kjøleskapet.