Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Ovnsbakt torsk med grønnsaker

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
3323 planlagt
Ovnsbakt torsk med grønnsaker
Klikk og dra
til kalenderen
Denne alt-i-en-form-retten med smak av hvitløk og tomat er ikke bare veldig god, den er også svært enkel å lage.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Grønnsaker

7 fedd
Hvitløk
1 pose
Grovkuttede familiefavoritter
2 ss
Olje

Torskefilet

400 g
Torskefilet naturell
1 klype
Salt

Vend inn og smak til med

2 dl
Créme fraîche
3 ss
Tomatpuré
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Ris

3 dl
Middagsris

Slik gjør du

Trinn 1

Still stekeovnen på 200 °C. Skrell hele hvitløksfedd og legg dem i en ildfast form og sett den inn i ovnen mens ovnen varmes opp.

Trinn 2

Legg torsken i iskaldt vann med isbiter og dryss over rikelig med salt. (Dette gjør fisken fastere og mer saftig.)

Trinn 3

Kok ris etter anvisning på pakken. Når ovnen er varm, ta ut den ildfaste formen, tilsett olje og grønnsaksblandingen. Bak i ovnen i 10 minutter.

Trinn 4

Ta ut formen og vend inn crème fraîche og tomatpuré. Krydre med salt og pepper.

Trinn 5

Ta torsken ut av det kalde vannet og tørk den godt. Legg torsken på toppen av grønnsakene og stek i 8-10 minutter til.

Trinn 6

Server med kokt ris.

Det lille ekstra

Vend litt honning og presset sitron i grønnsaksblandingen før den settes i ovnen. Server gjerne med hakket gressløk.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender