Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Ovnsbakt torsk med grønnsaker

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
3459 planlagt
Ovnsbakt torsk med grønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne alt-i-en-form-retten med smak av hvitløk og tomat er ikke bare veldig god, den er også svært enkel å lage.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Grønnsaker

7 fedd
Hvitløk
1 pose
Grovkuttede familiefavoritter
2 ss
Olje

Torskefilet

400 g
Torskefilet naturell
1 klype
Salt

Vend inn og smak til med

2 dl
Créme fraîche
3 ss
Tomatpuré
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Ris

3 dl
Middagsris

Slik gjør du

Trinn 1

Still stekeovnen på 200 °C. Skrell hele hvitløksfedd og legg dem i en ildfast form og sett den inn i ovnen mens ovnen varmes opp.

Trinn 2

Legg torsken i iskaldt vann med isbiter og dryss over rikelig med salt. (Dette gjør fisken fastere og mer saftig.)

Trinn 3

Kok ris etter anvisning på pakken. Når ovnen er varm, ta ut den ildfaste formen, tilsett olje og grønnsaksblandingen. Bak i ovnen i 10 minutter.

Trinn 4

Ta ut formen og vend inn crème fraîche og tomatpuré. Krydre med salt og pepper.

Trinn 5

Ta torsken ut av det kalde vannet og tørk den godt. Legg torsken på toppen av grønnsakene og stek i 8-10 minutter til.

Trinn 6

Server med kokt ris.

Det lille ekstra

Vend litt honning og presset sitron i grønnsaksblandingen før den settes i ovnen. Server gjerne med hakket gressløk.