Ovnsbakt torsk med cherrytomater og spinat

Tidsbruk 45 minutter
9 ingredienser
1360 planlagt
Ovnsbakt torsk med cherrytomater og spinat
Legg oppskrift
i handlelapp
Ovnsbakt fiskelykke! Ikke mye kan måle seg med en skikkelig god fiskerett, og denne ovnsbakte torskemiddagen er enkel å lykkes med. Når fisken flaker seg er den klar for servering.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Sjalottløk
2 fedd
Hvitløk
200 g
Spinat
1 pakke
Torskefilet
300 g
Cherrytomater
2 ss
Sitron, presset
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
3 ss
God olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 220 °C. Finhakk sjalottløk og hvitløk og surr det i litt olivenolje til det er blankt og mykt.

Trinn 2

Tilsett vasket spinat og la den surre på medium varme til spinaten faller sammen. Ha blandingen i en ildfast form. Kutt torsken i porsjonsstykker og legg dem over spinaten. Fordel tomatene rundt.

Trinn 3

Krydre med salt og nykvernet pepper og press over litt sitron. Drypp over litt god olivenolje før du sett er den ildfaste formen i ovnen. La steke i 10-15 minutter til torsken flaker seg. Server gjerne med nykokt ris.