Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Lasagne med laks, reker, spinat og tomat

Tidsbruk 55 minutter
22 ingredienser
121 planlagt
Lasagne med laks, reker, spinat og tomat
Klikk og dra
til kalenderen
Prøv en ny lasagne-variant! Når du erstatter kjøtt med laks får du en mildere og lettere middag.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Hvit saus

1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
3 dl
Melk
2 dl
Fløte
2 ss
Sitronsaft
1 dl
Eplejuice (evt. hvitvin)
2 ss
Smør
1,5 ss
Hvetemel
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Fyll

1 stk
Laks, skinnfri og benfri
1 pose
Vasket babyspinat
200 g
Tomater
200 g
Lasagneplater
100 g
Pillede reker
100 g
Revet ost
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Gulrot- og appelsinsalat

2 stk
Appelsiner
300 g
Gulrøtter
50 g
Mandler
1 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft. Stek finhakket løk og hvitløk i smør i en kasserolle til den er blank og myk, ca. 3 minutter. Tilsett hvetemel og fres i 1 minutt mens du rører. Spe med hvitvin eller eplejuice, melk og fløte mens du visper til en jevn og smidig saus. Kok opp og la småkoke noen minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Trinn 2

Legg et 1 cm tykt lag hvit saus i bunnen av en ildfast form. Legg lagvis laks i terninger, spinat, tomatskiver, reker og topp med lasagneplater. Dryss litt salt og nykvernet pepper mellom lagene. Gjenta med hvit saus og resten av laksen, spinaten, tomatskivene og rekene og topp med et nytt lag med lasagneplater. Dekk lasagneplatene med resten av sausen og topp formen med revet ost. Stekes i ca. 30 minutter til lasagneplatene er myke.

Trinn 3

Gulrot- og appelsinsalat: Skrell appelsinene med en kniv slik at det hvite skallet blir skåret bort. Skjær ut appelsinfiletene mellom hinnene og ha dem i en bolle. Press over det du får ut av saft fra restene. Skrell gulrøttene og skrell hele gulroten i lange strimler med potetskreller. Ha gulrotstrimlene i bollen med appelsinfileter og bland med hakkede mandler og sukker.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender