Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Kylling satay med peanøttsaus

Tidsbruk 40 minutter
16 ingredienser
1474 planlagt
Kylling satay med peanøttsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Familiens nye fredagsfavoritt?

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling Satay

650 g
Kyllingfilet eller kyllinglårfilet
20 stk
Grillspyd
1 dl
Brunt sukker
1 ss
Chilipaste
1 ss
Ingefær, revet
1 ts
Hvitløk, hakket
1 ss
Koriander, hakket
1 ss
Sesamfrø
1 dl
Soyasaus

Peanøttsaus

0,5 glass
Grovt peanøttsmør
1,2 dl
Vann

Mangosalsa

2 stk
Mango, moden
1 ss
Koriander, hakket
1 ts
Ingefær, revet
1 ss
Limesaft
1 ss
Honning

Slik gjør du

Trinn 1

Salat: Bland alle ingrediensene til marinaden. Skjær kyllingbrystene i lange, 1 cm tykke, strimler. Tre kyllingstrimlene på grillspyd, og pensle dem med marinaden. La kjøttet marineres i 30 minutter. Sett ovnen på 250 °C med grillelementet på. Legg de marinerte kyllingspydene på et stekebrett og stek i ca. 2 minutter til spydene er gjennomstekte og klare for servering. Om sommeren kan spydene gjerne grilles – la dem i så fall ligge 1-2 minutter på hver side over direkte varme. Server med peanøttsaus.

Trinn 2

Peanøttsaus: Kok opp vannet og ha i peanøttsmør og marinade. Varm forsiktig og rør til alt blir en smidig saus. Sausen holdes best varm i vannbad – den brenner seg fort på kokeplaten.

Trinn 3

Mangosalsa: skrell mangoen og kutt i små terninger. Rør inn honning. Smak til med hakket koriander, revet ingefær og limesaft.

Tips!

Smaker ekstra godt med mangosalsa og kokt ris.