Kylling satay med peanøttsaus

Tidsbruk 40 minutter
16 ingredienser
2256 planlagt
Kylling satay med peanøttsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Familiens nye fredagsfavoritt?

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling Satay

650 g
Kyllingfilet eller kyllinglårfilet
20 stk
Grillspyd
1 dl
Brunt sukker
1 ss
Chilipaste
1 ss
Ingefær, revet
1 ts
Hvitløk, hakket
1 ss
Koriander, hakket
1 ss
Sesamfrø
1 dl
Soyasaus

Peanøttsaus

0,5 glass
Grovt peanøttsmør
1,2 dl
Vann

Mangosalsa

2 stk
Mango, moden
1 ss
Koriander, hakket
1 ts
Ingefær, revet
1 ss
Limesaft
1 ss
Honning

Slik gjør du

Trinn 1

Salat: Bland alle ingrediensene til marinaden. Skjær kyllingbrystene i lange, 1 cm tykke, strimler. Tre kyllingstrimlene på grillspyd, og pensle dem med marinaden. La kjøttet marineres i 30 minutter. Sett ovnen på 250 °C med grillelementet på. Legg de marinerte kyllingspydene på et stekebrett og stek i ca. 2 minutter til spydene er gjennomstekte og klare for servering. Om sommeren kan spydene gjerne grilles – la dem i så fall ligge 1-2 minutter på hver side over direkte varme. Server med peanøttsaus.

Trinn 2

Peanøttsaus: Kok opp vannet og ha i peanøttsmør og marinade. Varm forsiktig og rør til alt blir en smidig saus. Sausen holdes best varm i vannbad – den brenner seg fort på kokeplaten.

Trinn 3

Mangosalsa: skrell mangoen og kutt i små terninger. Rør inn honning. Smak til med hakket koriander, revet ingefær og limesaft.

Tips!

Smaker ekstra godt med mangosalsa og kokt ris.