Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Hjemmelaget tomatsuppe

Tidsbruk 20 minutter
15 ingredienser
1126 planlagt
Hjemmelaget tomatsuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Å lage tomatsuppe fra bunnen av er enklere enn mange tror. Og smaken blir mer intens og friskere. Prøv selv!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

6 stk
Egg
1 stk
Løk
2 fedd
Finhakket hvitløk
1 ts
Timian, tørket
2 boks
Hakkede tomater
1 terning
Grønnsaksbuljong
1 ts
Basilikum, tørket
1 dl
Crème fraîche
1 pakke
Kjøttpølse, skinnfri
80 g
Makaroni
2 ss
Olivenolje
4 dl
Vann
0,5 ss
Sukker
0,5 ts
Salt
0,3 ts
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok egg i 8 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.

Trinn 2

Fres finhakket løk, hvitløk og timian myk og blank i en kjele med litt olje.

Trinn 3

Ha i hakket tomat, vann, buljong og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.

Trinn 4

Kutt pølser i terninger.

Trinn 5

Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller hurtigmikser. Tilsett basilikum og smak til med salt og pepper.

Trinn 6

Pølseterninger varmes i suppen i to minutter og ved servering deles eggene i to og anrettes i suppetallerken med en skje crème fraîche.

Tips

Det er godt med hjemmelagde brødkrutonger som et sprøtt innslag i suppen.