”Julepizza” med ribbe, ost og hvitkålsalat

Tidsbruk 120 minutter
26 ingredienser
343 planlagt
”Julepizza” med ribbe, ost og hvitkålsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Klar for en litt utradisjonell pizza som smaker av jul? Pizza er den perfekte måten å bli kvitt rester på, både av julemat, pålegg eller annet du vil spise opp fra kjøleskapet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Tomat-paprikasaus

2 fedd
Hvitløk
2 stk
Løk
1 ts
Timian
4 stk
Laurbærblad
0.5 dl
God olivenolje
1 boks
Hakkede tomater
1 stk
Rød paprika
1 ss
Sitronsaft
3 ss
Basilikum, evt 3 ts tørket basilikum
1 ts
Sukker
1 ts
Pepper
0.5 ts
Salt

Topping

350 g
Renset, stekt ribbekjøtt
150 g
Jarlsbergost, revet

Hvitkålsalat

300 g
Hvitkål
1 ss
Sukker
1 ss
Grovmalt sort pepper
50 g
Tørket fiken i terninger
0.5 dl
Olivenolje, ekstra virgine
2 ss
Hvitvineddik
1 ts
Salt

Pizzadeig

20 g
Gjær
3 dl
Lunket vann, 37 grader
500 g
Finbakstmel
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Pizzadeig: Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olje og mel. Kna deigen raskt sammen til den er lett og luftig. La deigen heve i 1 ½ time under et klede eller plastfilm på en lun plass.

Trinn 2

Tomat-paprikasaus: Finhakk løk og hvitløk og fres i tre minutter i olivenolje. Ha på timian, laurbærblad, hakkede tomater, paprika i terninger, sitronsaft og kok i fem minutter. Smak til sausen med hakket frisk basilikum, salt, pepper og litt sukker for å runde av sausen.

Trinn 3

Pizza: Forvarm ovnen til 250 grader varmluft, eventuelt pizzafunksjon med en stekeplate eller pizzasten hvis du har det. Kjevle ut deigen på et stykke bakepapir med litt mel på til ca. 1 cm tykkelse. Smør på tomat-paprikasaus, dryss med terninger av stekt ribbe og revet Jarlsbergost. Stek pizzaen i ca. 10 minutter til den er gjennomstekt og sprø i kantene og osten er gylden.

Trinn 4

Hvitkålsalat med fiken og sort pepper: Finsnitt kålen og legg den i en blandebolle. Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen.

Tips!

Kjøp REMA 1000s ferdig pizzabunn for en enklere pizza.