Økologisk Stange kyllinglår med smak av Thailand

15 ingredienser
956 planlagt
Økologisk Stange kyllinglår med smak av Thailand
Legg oppskrift
i handlelapp
I denne oppskriften er sausen laget på den aller, aller enkleste måten. Og saftige kyllinglår med ben og skinn, gir ekstra deilig kraft til sausen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllinglår

4 stk
Stange kyllinglår
4 dl
Kokosmelk
2 dl
Kremfløte
4 stang
Hakket vårløk
2 stk
Knuste hvitløksfedd
2 ts
Red curry paste
1 ss
Finrevet frisk ingefær
1 stk
Finhakket rød chili
2 ss
Fiskesaus
3 ss
Finhakket frisk koriander
1 klype
Salt

Tilbehør

3 dl
Middagsris
1 stk
Brokkoli
1 stk
Rød paprika
1 pose
Sukkererter

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180 grader.

Trinn 2

Legg kyllinglårene i en ildfast form og gi dem et lite dryss med salt. Pisk sammen alle resterende ingredienser i en bolle, og hell det så over kyllingen. Bak kyllingen midt i ovnen i ca. 40 minutter. Hvis du vil sjekke med steketermometer om lårene er ferdige, er riktig kjernetemperatur 65 grader.

Trinn 3

Kok ris etter anvisning på pakken. Kutt brokkoli og paprika i biter. Varm opp olje i en wokpanne og rørstek grønnsakene. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Server kyllingen med nykokt ris og wokede grønnsaker.

Denne oppskriften er laget av Maj Britt Aagaard.