Åpen lasagne med ristet torskefilet, bakt paprika og basilikumsaus

Tidsbruk 30 minutter
24 ingredienser
4 planlagt
Åpen lasagne med ristet torskefilet, bakt paprika og basilikumsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Lekker lasagne! De aller fleste av oss er godt kjent med familiefavoritten lasagne. Her har du en annerledes variant, med ferske fileter av torsk, syltet paprika og en herlig basilikumsaus – halvt fordekt under et elegant pastadraperi.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Syltet paprika

3 stk
Røde paprika
1 ss
Sitronsaft
2 fedd
Hakket hvitløk
0,5 dl
Olivenolje
0,5 ts
Salt
0,3 ts
Kvernet pepper

Basilikumsaus

1 stk
Hakket sjalottløk
1 fedd
Hakket hvitløk
1 terning
Grønnsaksbuljong
1 dl
Fløte
1 potte
Basilikum
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 dl
Hvitvin
100 g
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Kvernet pepper
1 ss
Sitronsaft

Lasagneplater

0,5 pakke
Lasagneplater
2 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss
Olivenolje

Torskefilet

600 g
Torskeloin
2 ss
Solsikkeolje
1 ts
Salt
0,3 ts
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Start med tilbehøret, så det er ferdig når du skal steke fisken like før retten skal anrettes.

Trinn 2

Syltet paprika: Fres strimlet paprika med olivenolje, sitronsaft, hvitløk, salt og pepper. Ha på lokk og kok i 5 minutter. Hold det varmt.

Trinn 3

Basilikumsaus: Kok hakket sjalottløk og hvitløk med vann, grønnsaksbuljongterning, hvitvin og fløte ned til 2 dl. Tilsett hakket basilikum og rør inn terninger av kaldt smør. Kjør sausen med stavmikser eller i en blender til den blir grønn. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Hold den varm.

Trinn 4

Lasagneplater: Kok vann med salt og olje til lasagneplatene (beregn en plate pr. porsjon). Kok lasagneplatene i 5–7 minutter, ta kjelen vekk fra varmen og la platene ligge i vannet.

Trinn 5

Torskefilet: Varm solsikkeolje i en teflonpanne. Del fisken i 4 biter. Ha på salt og pepper og stek den på sterk varme i 3 minutter på én side og 2 minutter på den andre siden.

Trinn 6

Ta lasagneplatene opp av vannet og la dem renne litt av. Legg en plate på hver tallerken, legg paprika og fisk på den ene halvdelen, ha på saus og brett den andre delen av lasagneplaten over. Server med ekstra saus.

Serveringsforslag

Server gjerne med en grønn salat.