«Loaded» kyllingnachos

Tidsbruk 40 minutter
15 ingredienser
472 planlagt
«Loaded» kyllingnachos
Legg oppskrift
i handlelapp
Kyllingnachos er skikkelig «comfort food». Oppskriften er amerikansk, men basert på smakfulle meksikanske ingredienser. Topp denne retten med revet ost, syltet rødløk og lime.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

300 g
Kylling
300 g
Tortillachips
250 g
Revet ost
1 stk
Middels stor løk
20 skive
Rød jalapeño chili
150 g
Maiskorn
15 stk
Stenfrie sorte oliven
150 g
Hermetiske kikerter
1 stk
Avokado
2
Vårløk
4 ss
Lettrømme

Syltet rødløk

2 stk
Rødløk i skiver
1 dl
Vann
1 dl
Sukker
1 dl
Eplecidereddik

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen på 200 ̊C. Stek kylling og skjær i skiver. Skjær løk i tynne skiver og hakk jalapeño-chili.

Trinn 2

Legg tortillachips i et tynt lag i en ildfast form. Dryss på et lag revet ost og topp med kylling, løk, rød jalapeño-chili, mais, oliven og kikerter. Legg på et nytt lag chips, mer ost, kylling, jalapeño, mais, løk, oliven og kikerter. Topp det hele med et siste lag revet ost.

Ha formen i ovnen. Stek til osten begynner å boble. Skru på grillen i ovnen og stek videre til osten får små̊ brune flekker og bobler godt. Følg med og pass på at det ikke blir brent.

Ta formen ut av ovnen.

Trinn 3

Syltet rødløk: Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Kutt rødløken i skiver og ha det i kasserollen når sukkeret er oppløst. Kok opp, trekk kasserollen av varmen og avkjøl.

Trinn 4

Topp med avokado i terninger, hakket vårløk, syltet rødløk og rømme.