«Baja» fisketaco

Tidsbruk 40 minutter
31 ingredienser
45 planlagt
«Baja» fisketaco
Legg oppskrift
i handlelapp
Det finnes mange varianter taco med sjømat i Mexico. Noen er laget med fisk, men også reker, akkar og andre typer sjømat. Kjennetegnet til den California-varianten er at fisken er oftest panert og frityrstekt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Fritert torsk

400 g
Torskefilet
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 ss
Solsikke- eller frityrolje

Røre

1 ts
Chilipulver
3 dl
Boblevann (naturell)
1 dl
Hvetemel
1 ts
Bakepulver
1 ts
Salt
1 klype
Nykvernet sort pepper
6 stk
Hvetetortillas

Curtido

400 g
Hodekål
2 stk
Gulrøtter
1 stk
Liten løk
1 stk
Rød chili
3 ss
Eplecidereddik
1 ts
Solsikkeolje
2 ts
Sukker
1 ts
Salt

Pico de gallo

2 stk
Tomater
0.5 stk
Rødløk
1 stk
Rød chili
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Finhakket frisk koriander
1 stk
Lime
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Syltet rødløk

2 stk
Rødløk i skiver
1 dl
Vann
1 dl
Sukker
1 dl
Eplecidereddik

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt torsken i stykker på ca. 3x8 cm. Ha oljen i en tung gryte til en dybde av ca. 3 cm. Varm oljen til ca. 175 ̊C.

Trinn 2

Røre: Bland sammen mel, bakepulver, chilipulver, salt og litt kvernet pepper i en bolle. Tilsett boblevann og rør godt sammen. Røren skal være halvtykk, men flytende. Tilsett eventuelt mer boblevann hvis nødvendig.

Trinn 3

Ha litt salt og pepper på fiskestykkene. Når oljen er klar, dypp 3-4 stykker i røren og ha dem i gryten med olje. Det er viktig å ha en nokså jevn temperatur på oljen. Derfor er det lurt å steke maks 3-4 fiskestykker om gangen. Stek fiskestykkene til de er gylne på overflaten.

Legg stykkene på kjøkkenpapir slik at de kan renne av.

Trinn 4

Curtido: Riv hodekål, gulrot og løk på et rivjern i tynne strimler. Finhakk chili. Ha grønnsakene i en bolle. Ha eddik, solsikkeolje, sukker og salt i en liten gryte. Kok opp, reduser varmen, og småkok til saltet og sukkeret er oppløst. La blandingen kjøle helt ned.

Hell blandingen over grønnsakene og bland godt sammen. Dekk over bollen med plastfilm og la curtido’en stå i kjøleskapet i minst en time.

Trinn 5

Pico de gallo: Del tomatene i to, fjern frø og saft med en teskje. Finhakk tomatene. Finhakk rødløk, chili, hvitløk og koriander. Bland alt sammen i en bolle. Smak til presset lime, salt og pepper.

Trinn 6

Syltet rødløk: Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Kutt rødløken i skiver og ha det i kasserollen når sukkeret er oppløst. Kok opp, trekk kasserollen av varmen og avkjøl.

Trinn 7

Fordel den friterte torsken i hvetetortillas. Topp med curtido, pico de gallo og gjerne syltet rødløk.